If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Такааа маика ... Значи тва се намира точно над таблото за бушоните трудно се напипва дори с един пръст , за да стигнеш до него трябва да свалиш долната лява част на таблото (само го разкачи отляво). И си там, това е и любимото място на алармаджийте (там слагат алармите). Възможно е и релето на колата да си работи просто това на алармата да прави номера - случвало ми се е на друга кола - залепва релето на алармата и разказва играта и на другото реле. Успех
П.С. Грешката беше изцяло моя през цялото време си мислех за релето на мигачите не на аварийните, ама така е като бързам да помагам и чета диагонално
Такааа майка...Нека да не избързваме с плюнките по алармаджиите защото когато релето на алармата залепне остават да светят постоянно мигачите.Релето за аварийните и нормалния работен режим е едно и също просто се комутират различни вериги.Релето е с електронно управление но силовия превключвател вътре е пак обикновено електромагнитно реле.Така че мойа съвет като не много съвестен аламаджия е да пробваш с друго от някой колега а ако не го намериш Бобо е прав-иди на някоя сбирка и сигурно ще намерите решение.Успех
Първо не съм казал нищо против алармаджийте! Ако виждаш такова нещо цитирай ме!
Второ релетата са две
Трето незнам колко проблемни релета си виждал но на мен лично ми се е случвало да не светят аварийните заради аларменото реле. Твоята постановка ми се е случвала на москвича където алармата е на 10 години.
И четвърто не бъди толкова рязък и самоубеден в мнението си!
А за алармаджиите (не знам дали аз съм попаднал на такъв), но:
1. Счупи ми лайсната около лостчето за отваряне на вратата (най кофти е, че е на лявата врата и сега го виждам всеки път като слизам и много се дразня, но италианеца нямаше такива неща)
2. Трябваше да ходя два пъти, защото първия път нямал време да ми закачи 3-тата врата към алармата (не могъл да намери прекъсвача)
3. Като е свалял таблото (или поне части от него) и след това намирах някакви гумени уплътнения, които падаха незнайно откъде
4. Сега алармата заключва без проблеми, обаче, като и стане по-студено и не може да отключи - трябва да я деактивирам и след това с ключа да си отключа
П.П. Та след всичко казано, не бих се учудил, ако действително проблема е свързан с алармата. Колата е стара ('96) и е възможно нейното реле да си е за смяна, но и като се има предвид повечете майстори (вклюително и алармаджии) как се отнасят към нашите коли.....
Е което си е истина-няма спор.На мен също често ми се случва да забърсвам след такива монтажи на аматьори Бобо не го приемай навътре надявам се да поспорим някой ден на живо и на заредена маса Хем ще обсъдим ефекта от консервата над стъпалото(цифровия кондензатор)
Comment